Aanbod

 

Yoga

Yoga betekent een ontmoeting met jezelf. Het helpt ons om op adem te komen en weer een natuurlijke harmonie met jezelf en je omgeving te bereiken. Yoga brengt ons terug naar de Bron.

In onze lessen wordt dan ook veel aandacht geschonken aan loslaten en zich ontspannen. Door weer op natuurlijke wijze te leren ademen, herstelt zich het evenwicht tussen lichaam en geest.

De eenvoudige, doelgerichte oefeningen leiden tot een beter lichaamsbesef, innerlijke rust en hernieuwde vitaliteit. Bij yoga wordt elke vorm van prestatie vermeden. Het gaat om het volledig respecteren van je eigen lichaam.

Extra aandacht wordt besteed aan die plaatsen in het lijf waar de stress zich meestal vastzet: de nek, schouders en rug. Maar de deelnemers kunnen elke les ook zelf aangeven waar zij nog wat extra ontspanning behoeven.
Ook wordt geleerd hoe de deelnemers in het dagelijks leven zelf beter kunnen omgaan met stress.

De cursussen worden verzorgd door Han Duindam.

Dinsdag:      15.30 - 16.30 uur
                  19.30 - 20.30 uur
                  21.00 - 22.00 uur.

Cursussen in Neede, Bergstraat 54.
Vanaf 23 januari 2018: 12 lessen; € 100,-.
Gratis 2 extra inhaallessen op dinsdag 16 en 23 april 2018.
Open les op zaterdag 13 januari 10.30 uur (gratis, maar svp wel even aanmelden).
Privéles op aanvaag mogelijk.

Belangstellenden kunnen met Han contact opnemen: 06-33730250 of info@yogachineede.nl


Chi-Yoga

Chi is de oosterse uitdrukking voor levenslust en vitaliteit en raakt daarmee aan onze innerlijke kracht en Zelfbewustzijn. Chi is nauw met onze ademhaling verbonden.

Chi-yoga houdt het midden tussen Tai Chi en Yoga. De lessen omvatten een reeks eenvoudige oefeningen die veelal staand of zittend op een stoel worden uitgevoerd. Door de combinatie van gerichte concentratie, ademhalingstechnieken en lichaamsoefeningen activeren en stimuleren we de Chi door de meridianen, onze energiekanalen.

In het voorjaar 2018 worden geen specifieke chi-yoga-lessen gegeven. Veel aspecten van chi-yoga zijn in de lessen van Han op dinsdag opgenomen.


Meditatie

Han heeft een uitvoerige scholing in diverse vormen van meditatie. Dit komt in al zijn lessen, en met name in de diepgang van sommige oefeningen, tot uitdrukking.
Op verzoek verzorgt hij meditatie-workshops.